PNG Mickeysedelsmederij 2

Diensten

Ontwerpen

Wij ontwerpen en maken sieraden in zilver, goud en witgoud of een combinatie hiervan.

Sieraden zijn vaak een aanvulling of een bevestiging van uw persoonlijkheid. Ze moeten bij u passen. Om het juiste sieraad te vinden valt niet mee binnen het enorme aanbod bij alle juweliers. En vaak is het net niet wat u zoekt.
Wij maken wat u zoekt! Met als leidraad uw wensen maken wij een aantal ontwerpen en daaruit volgt een prachtig sieraad wat u met plezier kunt dragen.

Loop bij ons binnen en laat u informeren over de mogelijkheden.

Reparatie

Sieraden zijn gebruiksvoorwerpen en net als andere gebruiksvoorwerpen raken ze beschadigd (door stoten of vallen). Meestal kunnen wij er voor zorgen dat uw sieraad er na reparatie weer als nieuw uitziet. Sieraden kunnen natuurlijk ook slijten door (dagelijks) gebruik. Slijtage is eigenlijk niet te vermijden als u uw sieraad veel draagt. Maar ook hier kunnen wij ervoor zorgen dat u uw sieraad na reparatie weer jaren met plezier kunt dragen.

Wij repareren vrijwel alle sieraden van zilver en goud.
- Ringen op maat maken
- Gebroken kettingen/armbanden solderen
- Verloren edelstenen vervangen
- Rijgen en knopen uw parelkettingen
En nog veel meer

Gedenksieraden

Gedenksieraden bieden u de mogelijkheid om uw dierbare bij u te dragen. Wij kunnen voor u een persoonlijk sieraad maken waar as, haar en/of een vingerafdruk in is verwerkt. Ook is het, in sommige gevallen, mogelijk om uw eigen sieraden te gebruiken. Voor de mogelijkheden adviseren wij u graag in onze winkel.

Vermaken

Veel mensen hebben sieraden die niet (meer) worden gedragen. Smaak veranderd, te groot of te klein. Vaak ook sieraden die verkregen zijn uit een erfenis. Het is jammer om deze zomaar in de kast te laten liggen. Wij kunnen deze sieraden aanpassen of compleet veranderen, denk aan een ring op maat maken of verloren stenen er weer in zetten. Maar ook is het mogelijk bestaande sieraden (deels) om te smelten, of om iets toe te voegen of weg te halen. Zo worden het weer 'nieuwe' sieraden.
Wat we veel doen is trouwringen, van bijvoorbeeld overleden ouders, omwerken naar een nieuw ontwerp
Alle onderstaande sieraden zijn ‘vermaakt’. Meestal door het goud te smelten, maar soms ook met behoud van originele details, zoals de stenen in een orginele zetting of een gravure in een trouwring. We denken graag met u mee over hoe we het sieraad kunnen aanpassen naar uw smaak.
U kunt vrijblijvend bij ons binnen lopen om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is.

Oud goud

Goud is een prachtig materiaal wat steeds opnieuw gebruikt kan worden. Versleten, kapot of gewoon niet meer van deze tijd, we hebben allemaal wel wat van deze sieraden ergens rondslingeren. Zonde, want er zijn verschillende mogelijkheden;

- We kopen het van u aan tegen de geldende dagkoers
- U gebruikt het (deels) als betaling voor een nieuw sieraad uit onze collectie
- We smelten het om en maken ,in goed overleg met U, een nieuw sieraad.

Edelstenen en diamanten kunnen in de meeste gevallen ook hergebruikt worden.

Misschien heeft u oude gouden sieraden van opa, oma of een dierbaar persoon in uw kast liggen. De stijl van de sieraden past niet bij u, maar de herinnering wilt u graag behouden. Mickey of Rob bespreekt dan samen met u de mogelijkheden. we leggen u graag uit wat wel en wat niet gemaakt kan worden. Soms zit er nog een gravure of edelstenen in een sieraad die u wilt behouden. We zoeken dan samen naar een oplossing om deze te behouden, maar wel met de uitstraling die u wilt!

Op deze manier maken we voor u van “oud” goud een nieuwe ring, hanger, oorbellen of een ander sieraad dat bij u past.
Hieronder zijn foto's te zien van nieuwe sieraden van oud goud en voorbeelden van 'gemoderniseerde' oude sieraden.

Battery Replacement

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis.

Stopwatch Service

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis.

Kosten

Wat kost het om een sieraad te laten maken? Een veelgehoorde vraag als iemand een sieraad wil laten maken, vermaken of repareren. Helaas, daar is niet zo een-twee-drie een passend antwoord op te geven. Vaak is er een persoonlijk gesprek voor nodig om inzicht te krijgen in uw wensen, om in te kunnen spelen op wat u in gedachten heeft en om te kunnen kijken wat er met uw budget mogelijk is. Na goed overleg en nadat wij een goed inzicht in uw wensen hebben gekregen, make we een aantal ontwerpschetsen. Pas bij goedkeuring van een van de ontwerpen kunnen we bepalen hoeveel werk en materiaal er in het ontwerp gaat zitten en kunnen we een accurate prijsopgave geven. Dit gebeurd allemaal vrijblijvend.